TAIDEMAALARI TAPANI PIIRTO

HELSINKI

Tapani Piirto on syntynyt Jalasjärvellä Etelä-Pohjanmaalla vuonna 1946. Asuu ja työskentelee Helsingissä. 1990-luvun alussa Tapani Piirto siirtyi liike-elämästä kokopäivätoimiseksi taiteilijaksi. Hän on opiskellut maalausta mm.professoori V.A. Lednevin johdolla.

"Minua kiehtoo kauneus, elämän kauneus, jossa ihminen useimmiten nainen tai lapsi, ovat pääroolissa. Tämän kauneuden haluan siirtää kankaalle. Lopputulos syntyy maalaushetken tunnelman, mallin ja värien vuorovaikutuksesta. Kiireen haluan sulkea pois teoksistani, vaikkakin liikettä esimerkiksi tanssia maalaan mielelläni. Maailman ristiriitojen keskellä haluan kääntää ihmisten katseet ympärillämme olevaan kauneuteen ja tuottaa näin katsojalle mielihyvää." Tapani Piirto.

Piirron herkät eteeriset maalaukset ovat tuokiokuvia hetkestä, josta me kaikki unelmoimme. Kun aika pysähtyy, on kesä ja aurinko paistaa. Lapset kesäisellä niityllä, nuoret naiset hiukset valtoimenaan tuulessa ovat useimmiten selin tai kasvottomia synnyttäen luonnosmaisen tunnelman. Usein henkilöt myös sulautuvat taustaansa. Näin katsojalle jää tilaa muodostaa kuva mielessään valmiiksi. Tapani Piirron värimaailma on heleä pastellisävyinen. Mikään ei häiritse teosten harmoniaa.

Opintomatkoja taiteilija on tehnyt mm. Unkariin, Espanjaan, Puolaan ja Ranskaan. Näiden maiden kulttuurihistoria on taiteilijalle aarreaitta. Täällä menneisyyden hienostuneisuus ja sen arvoistus on säilynyt meidän päiviimme saakka.


ETUSIVULLE  | TAPANI PIIRTO  | TAIDESALONKI PIIRTO  | MAALAUKSIA  | NÄYTTELYT  |


© 2004 H2J Media